Микразім / Факты

Праўда ці міф?

Перад вамі 12 дзіўных фактаў пра страваварэнне чалавека і ферменты. Паспрабуйце вызначыць праўда гэта ці міф?
Так, гэта факт
Не, гэта міф
Так, гэта міф
Не, гэта факт
1

У Еўропе не вырабляюцца ферменты ў таблетках

 

x
Таблеткі марудна растворваюцца ў страўніку, а частка ферментаў пры такой транспартыроўцы губляе актыўнасць.
Менавіта таму для Мікразіма абрана форма мікрагранул, заключаных у капсулу.
Капсула хутка раствараецца ў страўніку, мікрагранулы за кошт памеру маментальна трапляюць у тонкі кішачнік, вызваляючы панкрэатын.
Таблеткі марудна растворваюцца ў страўніку, а частка ферментаў пры такой транспартыроўцы губляе актыўнасць.
Менавіта таму для Мікразіма абрана форма мікрагранул, заключаных у капсулу.
Капсула хутка раствараецца ў страўніку, мікрагранулы за кошт памеру маментальна трапляюць у тонкі кішачнік, вызваляючы панкрэатын.
2

Асноўнае пераварванне адбываецца ў страўніку

 

x
Страўнік толькі здрабняе ежу – пераварваецца яна ў тонкім кішачніку. Толькі патрапіўшы туды, кашыца са страўніка перамешваецца з ферментамі, якія расшчапляюць тлушчы, бялкі і вугляводы для наступнага засваення неабходных рэчываў. Менавіта таму так істотна падтрымліваць неабходную колькасць ферментаў.
На самой справе асноўнае страваварэнне адбываецца ў тонкім кішачніку. Страўнік толькі пераварвае з’едзенае да невялікіх вадкіх порцый, якія накіроўваюцца далей. І толькі, патрапіўшы ў тонкі кішачнік, ежа падвяргаецца ўплыву ферментаў. Ферменты расшчапляюць бялкі, тлушчы і вугляводы, што і складае асноўную частку працэсу пераварвання. Для лёгкага і хуткага пераварвання неабходна падтрымліваць неабходны ўзровень ферментаў.
3

Дліна стрававальнага тракту чалавека не перавышае яго рост

 

x
Не, гэта не так. Стрававальны тракт чалавека ў дліну у некалькі разоў перавышае чалавечы рост і складае 8-10 метраў. Гэта длінней за драпежнікаў і карацей за траваедных. Адпаведна, бялкі і тлушчы засвойваюцца некалькі дольш. Менавіта таму настолькі важна забяспечыць бесперабойная страваванне на ўсіх участках гэтага «танэлю».
Дзейсна, наш стрававальны тракт шмат длінней і дасягае 8-10 метраў у дліну. Гэта длінней за драпежнікаў і карацей за траваедных. Адпаведна, бялкі і тлушчы засвойваюцца некалькі дольш. Менавіта таму настолькі важна забяспечыць бесперабойная страваванне на ўсіх участках гэтага «танэлю».
4

Калі паснедаць на 300 ккал бутэрбродам з маслам, сытасць будзе цягнуцца дольш, чым калі з’есці на тыя ж 300 ккал аднаго хлебу.

 

x
Тлушчы засвойваюцца дольш за вугляводы, таму і пачуццё сытасці будзе цягнуцца дольш. Першымі засвойваюцца вугляводы, потым – бялкі, апошнімі – тлушчы. Таму Мікрамізім змяшчае комплекс з трох асноўных ферментаў, якія дапамагаюць пераварыць усе тры складніка – амілазу для вугляводаўб пратэазу для бялкоў і ліпазу для тлушчоў.
Важна не толькі тое, колькі ккал мы атрымліваем, але і тое за конт чаго мы іх набіраем. Тлушчы засвойваюцца нашмат павольней за ўгляводы, таму пачуццё нысычанасці захоўваецца дольш. Першымі засвойваюцца вугляводы, потым – бялкі, апошнімі – тлушчы. Таму Мікрамізім змяшчае комплекс з трох асноўных ферментаў, якія дапамагаюць пераварыць усе тры складніка – амілазу для вугляводаўб пратэазу для бялкоў і ліпазу для тлушчаў.
5

Ферменты – гэта такія ўстойлівыя злучэнні, якія дзейнічаюць у любых умовах

 

x
Ферменты – капрызныя рэчывы: яны актывуюцца пры тэмпературы 37-38 градусаў, для іх пагібельны сонечны свет і кісларод. Пачынаюць дзейнічаць нашыя ўласныя ферменты толькі ў дванаццаціперснай кішцы.
Менавіта таму Мікразім мае дзьвухабалонкавую сістэму. Абалонка капсулы хутка растворваецца ў страўніку, мікрагранулы імгненна пападаюць ў дванацціперсную кішку, дзе ўжо вызваляюць пакрэацін, змяшчаюшчы неабходныя ферменты.
Усё верна! Ферменты – капрызныя рэчывы: яны актывуюцца пры тэмпературы 37-38 градусаў, для іх пагібельны сонечны свет і кісларод. Пачынаюць дзейнічаць нашыя ўласныя ферменты толькі ў дванаццаціперснай кішцы. Менавіта таму Мікразім мае дзьвухабалонкавую сістэму. Абалонка капсулы хутка растворваецца ў страўніку, мікрагранулы імгненна пападаюць ў дванацціперсную кішку, дзе ўжо вызваляюць пакрэацін, змяшчаюшчы неабходныя ферменты.
6

Пры неабходнасці Мікразім можа выкарыстоўвацца мусульманамі

 

x
Лекаванне лекамі, змяшчаюшчымі наджасу, мажліва пры ўмове, што ім нельга знайсці замены. Фермента расліннага паходжання існуюць, але іх ферментатыўная актыўнасць настолькі нізкая (па некаторым дадзеным, у 75 раз ніжэй за ферменты жывёльнага паходжання), што яны не знайшлі шырокага прымянення ў практыцы.
Не, гэта зусім не так. Панкрэацін, уваходзячы ў склад Мікразіма, дзейсна змяшчае выцяжку з падстраўнікавай залозы свінні. Аднак вось як каментыруе ўжыванне такіх лекаў Імам Нанаві: «Лекавацца, карыстуючы наджасу, акрамя спіртазмяшчальных рэчываў, дазваляецца, нават калі ў гэтых леках будуць аб’яднаны ўсе наджасу, акрамя ап’янальных рэчываў…». Гэта значыць такімі прэпаратамі дазваляецца лекавацца, калі нельга знайсці іншыя, чыстыя лекі, якія могуць замяніць наджасу.
7

Мікразім магчыма прыймаць як курсамі, так і разава

 

x
Усе мы час ад часу пераедаем. Напярэдадні святаў гэта асабліва актуальна. Толькі ўявіце: на тое, каб цалкам пераварыць багатую святочную вячэру нашаму арганізму спатрэбіцца да 72 гадзін! Паскорыць гэты працэс, разгрузіць органы стрававання і пазбавіцца ад цяжару і дыскамфорту дапаможа ўсяго 1 капсула Мікразіму, прынятая кожны раз падчас такіх прыёмаў ежы альбо адразу пасля іх. Курсавыя прыёмы прэпарату звычайна рэкамендуюцца ў выпадку праблем з органамі стрававання – дазіроўка і працягласць вар’іруецца ў залежнасці ад іх складанасці.
Не, Мікразім дзейсна магчыма прыймаць як курсамі, так і разавымі прыёмамі. Усе мы час ад часу пераедаем. Напярэдадні святаў гэта асабліва актуальна. Толькі ўявіце: на тое, каб цалкам пераварыць багатую святочную вячэру нашаму арганізму спатрэбіцца да 72 гадзін! Паскорыць гэты працэс, разгрузіць органы стрававання і пазбавіцца ад цяжару і дыскамфорту дапаможа ўсяго 1 капсула Мікразіму, прынятая кожны раз падчас такіх прыёмаў ежы альбо адразу пасля іх. Курсавыя прыёмы прэпарату звычайна рэкамендуюцца ў выпадку праблем з органамі стрававання – дазіроўка і працягласць вар’іруецца ў залежнасці ад іх складанасці.
8

Падстраўнікавая залоза амаль не ўдзейнічае ў працэсе стрававання

 

x
Не, гэта не так. Падстраўнікавая залоза з’яўляецца ключавым органам стрававання і абменных працэсаў ў арганізме. Сок падстраўнікавай залозы змяшчае ферменты, якія расшчапляюць ежу да таго стану, у каторым яна можа быць засвоена арганізмам. Менавіта таму пры недахопе падстраўнікавай залозы рэкамендуецца прыймаць курсы ферментаў – каб разгрузіць пастрадалы орган і папоўніць ферментны недахоп. Без гэтага нармальнае страваванне немагчыма.
Дакладна, без падстраўнікавай залозы нармальнае страваванне ежы была б немагчыма. Сок падстраўнікавай залозы змяшчае ферменты, якія расшчапляюць ежу да таго стану, у каторым яна можа быць засвоена арганізмам. Менавіта таму пры недахопе падстраўнікавай залозы рэкамендуецца прыймаць курсы ферментаў – каб разгрузіць пастрадалы орган і папоўніць ферментны недахоп.
9

Ферментныя прэпараты вызываюць звыкненне, арганізм развучыцца вытворваць уласныя ферменты.

 

x
Праводзілась даследванне*: дабраахвотнікі прыймалі на працягу 4 тыдняў сутачнаю дозу панкрэаціну, у 6-12 разоў больш за рэкамендаваную пры розных захворваннях. Пры гэтым ніякіх пабочных эфектаў не было выяўлена, пасля адмены курса арганізм вытвараў ферменты ў тых жа аб’ёмах, што і да курса. Аніякай непажаданай адаптацыі да прэпаратаў выявлена не было. (*Даследвання H. Friess і суаўтараў)
Дзейсна, гэта міф. Поліферментныя прэпараты на аснове панкрэатыну не выклікаюць звыкнення нават пры перавышэнні рэкамендаваных дазіровак.
10

Касулу Мікрамізіма нельга ўскрываць

 

x
Некаторым дзецям і пажылым людзям цяжка праглынуць капсулы – у гэтым выпадку можна ўскрыць капсулу і выпіць мікрагранулы, запіўшы іх вялікай колькасцю вады. Таксама, змест капсулы можна змяшаць з вадкай ежай (пры ўмове, што яна будзе з’едзена адразу ж).
Некаторым дзецям і пажылым людзям цяжка праглынуць капсулы – у гэтым выпадку можна ўскрыць капсулу і выпіць мікрагранулы, запіўшы іх вялікай колькасцю вады. Таксама, змест капсулы можна змяшаць з вадкай ежай (пры ўмове, што яна будзе з’едзена адразу ж).
11

Ежа пападае ў страўнік, дзякуючы законам гравітацыі

 

x
Калі мы глынаем, стрававод хвалепадобна скарачаецца, сілай цягліц пратоўкваючы ежу. Дзякуючы такой перыстальтыцы можна есць хоць стоячы на галаве, хоць у бязважкасці.
Калі мы глынаем, стрававод хвалепадобна скарачаецца, сілай цягліц пратоўкваючы ежу. Дзякуючы такой перыстальтыцы можна есць хоць стоячы на галаве, хоць у бязважкасці.
12

У сярэднім, у год чалавек з’ядае каля 500 кг ежы

 

x
Дакладна, без ўліку вады чалавек з’ядае, ў сярэднім, каля паўтонны ежы за год.
Без ўліку вады чалавек з’ядае, ў сярэднім, каля паўтонны ежы за год.
МАЮЦЦА СУПРАЦЬПАКАЗАННІ. ПЕРАД УЖЫВАННЕМ ВЫВУЧЫЦЕ ІНСТРУКЦЫЮ АБО ПАРАЙЦЕСЯ СА СПЕЦЫЯЛІСТАМ
З інфармацыяй азнаёмлены(ая), схаваць