Микразім / Гэта цікава / Асноўныя прычыны дыскамфорту ў жываце. Навошта патрэбныя ферменты?

Асноўныя прычыны дыскамфорту ў жываце. Навошта патрэбныя ферменты?

Цяжар у жываце пасля ежы – знаёмы многім стан. Большасць людзей адносяць болі ў страўніку пасля ежы да няправільнага харчавання або няякасных прадуктаў. Але ўздуцце, буркатанне ў жываце, метэарызм, а ў некаторых выпадках млоснасць пасля ежы, можа апынуцца следствам розных праблем.

- Занадта багатая ежа. Пры пераяданні значна зніжаецца здольнасць сістэмы стрававання цалкам правільна перапрацоўваць спажываныя прадукты. Таксама важным момантам з'яўляецца занадта вялікая колькасць вадкасці, спажыванай падчас ежы. У гэты час адбываецца развядзенне рэчываў (салянай кіслаты, стрававальных ферментаў, жоўці), якія адказныя за працэс стрававання. Гэта зніжае эфектыўнасць іх ўздзеяння і парушае працэс пераварвання ежы.

- Позні прыём ежы. Да вечара працэс стрававання запавольваецца і бліжэй да ночы працэс пераварвання ежы практычна спыняецца. Гэта і прыводзіць да парушэння стрававання.

- Стрэс. Даказана, што стрэс пагаршае працэс стрававання.

- Нізкая кіслотнасць страўнікавага соку ці недастатковае вылучэнне стрававальных ферментаў. У некаторых людзей назіраецца недастатковая выпрацоўка стрававальных ферментаў для эфектыўнага пераварвання ежы.

Як дзейнічаюць ферменты

Ферменты — гэта бялковыя рэчывы, якія змяшчаюцца практычна ва ўсіх жывёлах і раслінных прадуктах. Калі б не было ферментаў, то працэсы раскладання прадукту мелі б значныя цяжкасці.

Дзеянне фермента заключаецца ў злучэнні з рэчывам, яое ўдзельнічае у рэакцыі (субстратам), і пераўтварэнні яго ў іншае рэчыва. Калі ў кішачнік паступае непадрыхтаваная для ўсмоктвання ежа, яна раздражняе слізістую, пачынаюцца працэсы закісання або гніення, парушаецца флора кішачніка. Адбываецца поўная разбалансіроўка стрававання, паколькі ўсё ўзаемазвязана. Тады ўжо ферментаў, якія паступаюць разам з ежай недастаткова і неабходна ўжываць дадатковыя крыніцы ферментаў для нармальнага стрававання.

Якія ферменты неабходныя арганізму?

Існуе тры групы неабходных чалавеку ферментаў:

  • пратэазы (рэчывы, неабходныя для расшчаплення бялкоў);
  • ліпазы (адказваюць за расшчапленне тлушчаў);
  • амілазы (адказваюць за расшчапленне вугляводаў).

Недахоп ферментаў прыводзіць да таго, што патрапіўшая ў страўнік ежа не паспявае пераварвацца. Гэта правакуе захворвання органаў стрававання (пакутуе страўнік, падстраўнікавая жалеза, печань, жоўцевая бурбалка). Першымі прыкметамі недахопу ферментаў з'яўляюцца пякотка, млоснасць, цяжар і болі пасля ежы. Распазнаць недахоп ферментаў можна і па знешніх фактарах: нездаровы колер скуры, цьмяныя і ломкія валасы, расслаенне пазногцяў.

Выпрацоўка ферментаў у арганізме можа парушыцца па розных прычынах. Але асноўнай з'яўляецца незбалансаванае харчаванне. Асабліва згубна ўплывае пераяданне, паколькі арганізм не можа вырабляць бясконца ферменты. Таму важна ўважліва ставіцца да працэсу харчавання, выбару прадуктаў, а таксама не прымушаць арганізм працаваць на мяжы, а дапамагаць яму з дапамогай сучасных прэпаратаў, якія змяшчаюць ферменты. Адным з такіх эфектыўных сродкаў з'яўляецца Мікразім.

Мікразім — сучасны прэпарат, які ўплывае на пераварванне ежы.

Актыўнае рэчыва – панкрэатын – паляпшае працэс засваення вугляводаў, бялкоў і тлушчаў, дзякуючы збалансаванай сумесі розных стрававальных ферментаў (ліпазы, пратэазы, амілазы). Ферменты ў складзе Мікразіма пераварваюць ежу ў час яе праходжання праз кішачнік, не аказваючы ніякага ўплыву на страўнік. Такое ўздзеянне магчыма дзякуючы устойлівым да страўнікавага соку мікрагранулам з панкрэатынам. Капсулы растворваюцца ў страўніку, а самі ферменты «працуюць» непасрэдна ў кішачніку, забяспечваючы выдатнае пераварванне ежы, даюць лёгкасць і камфорт.

МАЮЦЦА СУПРАЦЬПАКАЗАННІ. ПЕРАД УЖЫВАННЕМ ВЫВУЧЫЦЕ ІНСТРУКЦЫЮ АБО ПАРАЙЦЕСЯ СА СПЕЦЫЯЛІСТАМ
З інфармацыяй азнаёмлены(ая), схаваць